Arina Spătaru a depus dosarul pentru a fi înregistrată în calitate de candidat neafiliat politic. Câte semnături a colectat?

0

Va intra Arina Spătaru în cursă electorală? Ieri, 22 octombrie Spătaru a depus dosarul pentru a fi înregistrată în calitate de candidat neafiliat politic la funcția de primar de Bălți. Din păcatea fosta deputată Platforma DA a reușit să acumuleze doar 3600 de semnături în susținerea sa. Deși Comisia Electorală de Circumscripție Electorală Municipală a recomandat colectarea a 5500 semnături.

,,Mulțumesc celor 3600 de bălțeni și bălțence pentru susținere și încredere. Semnăturile dumneavoastră pe listele de subscripție mă onorează să muncesc în continuare.
Voi meritați tot ce mai mai bun.” – a scris Arina Spătaru pe profilul său de FACEBOOK.

De cealaltă parte Rodica Sîrbu, șefa Serviciului de Comunicare a Comisiei Electorale Centrale declară că doi concurenți au rămar în afara cursei electorale, pentru că nu ar fi colectat numărul de semnături necesare. Este vorba despre Alexandr Litvinenco șu Arina Spătaru.

Consiuliul Electoral de Circumscripție Electorală Bălți are la dispoziție 7 zile pentru a verifica dosarele persoanelor, care au depus cereri de înregistrare în calitate de candidat la funcția de primar.
Alegerile locale noi din Bălți se vor desfășura pe 21 noiembrie curent.

 

Până la moment CEC a înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți, următorii candidați: Boris Marcoci din partea Partidului Acțiune și Solidaritate; Ion Straciuc din partea Partidului Acasă Construim Europa; Maxim Burduja susținut de Partidul Unității Naționale; Alexandr Nesterovschi din partea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor; Ivan Tulburi, candidat înaintat de Partidul Liberal; Nicolae Chirilciuc din partea partidului Patrioții Moldovei; Fiodor Ghelici din partea Partidului Politic Oamenilor Muncii; Nicolai Grigorișin, candidat independent.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture