ARTICOLELE PIROTEHNICE PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă spunem „bun venit” și articolelor pirotehnice. Folosirea incorectă a acestora poate dăuna grav sănătății.

Potrivit șefului adjunct al Departamentului Căutare salvare nr. 2 din Bălți, Sergiu Cazacu, în oraș sunt doar cîteva magazine specializate licențiate unde se poate de cumpărat articole pirotehnice.

Potrivit căpitanului Ion Pîcălău, nu toate materialele pirotehnice corespund standardelor. De multe ori copiii și adulții își pun viața în pericol ne fiind informați privind instrucțiunile și măsurile de securitate. Traumele primite în urma aprinderii acestora pot fi diferite, de la arsuri și pînă la decesul omului.

Pentru a nu afecta sănătatea sau viața celor din jur firmele specializate vor lansa focurile de artificii în locuri special amenajate. Persoanele fizice care vor comercializa și lansa articole pirotehnice în locurile interzise vor primi o pedeapsă de pînă la 400 de lei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture