Brazii care pot fi păstrați și după sărbători

Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă. Pe lîngă alegerea cadourilor pentru cei dragi, la mare căutare sunt și brazii. Întreprinderea „Codru-Nord” și „Floribel” din municipiul Bălți au de vînzare mii de brazi, după preferințele fiecărui client.

Potrivit directorului general al întreprinderii „Codru-Nord” Ivan Rotari, brazii de aici nu sunt tăiați, ci scoși din pămînt cu tot cu rădăcini sau deja plantați în ghiveciuri.

Deja de mai mulți ani vindem molizi și brazi argintii în containere. Așa se poate de păstrat copacul și după sărbători”, a menționat Ivan Rotari.

Directorul general al întreprinderii „Floribel” Roberto Menici, spune că pentru ei contează calitatea plantațiilor, mai ales atunci cînd vine vorba despre export.

Pentru noi este important să producem copaci de prima calitate. Acum trebuie produse plante la un preț bun și de calitate superioară. Asta este important pentru a face export în Europa, Rusia și alte țări

Preţul brazilor începe de la 200 de lei și creşte în funcţie de specie şi înălţimea acestora.

Așadar, cei care își doresc de sărbători un brad de aproape 5 metri, vor trebui să scoată din buzunar mai mult de 4 mii de lei. Pentru a ajunge la această înălțime, brazii au nevoie de aproximativ 13 ani.

Oamenii care doresc un brad special, diferit de cei din anii precedenți, pot alege bradul conic, care este la mare căutare.

Acesta este o specie de brad conic, picea conica. Ea se deosebește prin creștere, pînă la 5 cm pe an, față de molidul argintiu care crește pînă la 10-15 cm pe an.

Pe teritoriul întreprinderilor “Codru-Nord” și “Floribel” cresc peste 10.000 de brazi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture