Autoritățile locale solicită permisiunea de a relua activitățile extracurriculare

Administrația orașului Bălți luptă pentru reluarea activităților în Palatele de Cultură, cluburile sportive municipale și redeschiderea altor cercuri sau secții pentru copii. Mulți părinți sunt sunt nemulțumiți de restricțiile existente. Potrivit acestora, învățământul în regim online nu aduce rezultatul pe care și-l doresc. În același timp instituțiile private pot activa în regim normal. 

Viceprimarul Nicolai Grigorișin a menționat că situația epidemiologică permite desfășurarea activităților extracurriculare, cu condiția că măsurile sanitare vor fi respectate.

Autoritățile locale consideră că Comisia Națională ar trebui să revizuiască restricțiile privind activitatea școlilor sportive, a cercurilor și a secțiilor din Palatele de Cultură. Tatiana Dubițkaia a spus, că contestația corespunzătoare a fost deja pregătită. Viceprimarul consideră că grupurile ar trebui formate din 15 copii, pentru ca fiecărui elev să-I corespundă 2 metri pătrați. De asemena vor rămîne obligatorii măsurile sanitare și epidemiologice.

Potrivit Ministerului Educației, de la începutul anului de studiu 2020-2021, în instituțiile de învățământ din Bălți au fost înregistrate 159 de cazuri.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture