Fiecare cetățean imunizat din Moldova va primi un certificat de vaccinare

Cetățenii R.Moldova, care vor fi vaccinați împotriva Coronavirusului vor primi un document oficial confirmativ. Fiecare certificat de vaccinare va fi înregistrat în baza de date electronică a țării. Despre aceasta a anunțat  Veronica Bocancea, șefa Centrului de Sănătate nr. 4 din Bălți.

Veaceslav Batîr, directorul Centrului Medicilor de Familie Municipal Bălți, a precizat că la moment nu este clar, dacă acest document va crea unele oportunități. Totuși aceste date, vor fi accesibile angajaților punctelor de trecere a frontierei.

Amintim că, începând cu 13 ianuarie persoanele, care au fost vaccinate împotriva Covid-19 pot intra în R. Moldova. Conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, acum cetățenii din Moldova,  care se întorc din țările, aflate în „zona roșie”, pot evita regimul de carantină, de 14 zile dacă dispun de un certificat de vaccinare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture