BĂLȚENII CARE ȘI-AU AMENAJAT CURTEA DE BLOC DUPĂ BUNUL PLAC

Locatarii blocului de pe strada Pavel Boțu 87 se pot mândri cu una dintre cele mai frumoase curți din municipiul Bălți. În ultimii ani, aici a apărut o parcare auto, trotuare pavate, iluminare stradală și chiar camere de supraveghere video.

Inițiativa a venit din partea administratorului de bloc, Serghei Cucoș, care împreună cu câțiva locatari s-au apucat de muncă.

Aici era murdărie. Toată lumea arunca gunoiul în iarbă. Aici erau spini nu curățenia de acum. Am evacuat șase camioane cu gunoi. Am plătit și au dus gunoiul unde trebuie”.

Mândria proprietarilor de mașini este însă parcarea, construită din propriii bani. Adevărul e că nu toți au acces, ci doar locatarii care au contribuit financiar la amenajarea acesteia.

Nu aveam unde să ne parcăm mașinile. Acum avem locuri libere numai pentru ambulanță și pompieri. Sunt vreo șase locuri pentru oaspeți”.

Lucrurile frumoase nu se opresc aici. Locatarii au scos bani din buzunare și au instalat un gard, au amenajat grădini și au sădit copaci. De ani de zile rămân însă cu o problemă nerezolvată, copacii uscați, care le provoacă mari bătăi de cap.

Copacii sunt bătrâni. Când e vânt mare cad crengi, chiar și un copac s-a rupt. Noi am întrebat dacă se poate să tăiem copacii și să sădim alții în loc. Ne-au spus da, până a apărut cineva și ne-au oprit. Acum așteptăm să ne vină rândul”.

Locatarii speră că activitatea lor va servi drept exemplu de urmat pentru alți bălțeni.

REPORTER: NATALIA TOCARCIUC
IMAGINE: CORNELIU VIERU
MONTAJ: IURIE BOLD

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture