Bălțenii pot fi testați gratuit pentru depistrarea diabetului

108

Bălțenii pot fi testați gratuit pentru depistare diabetului. Acțiunea în cinstea zilei internaționale împotriva acestei boli, este organizată de către centrul medical și social REBECA și Administrația de Sănătate a Primăriei Bălți.

Acest lucru a fost raportat la postul de televiziune BTV de către șefa departamentului de sănătate Feodora Rodiucova. Pentru a afla dacă există riscul de dezvoltare a diabetului, este necesar să treceți un simplu test.

Joi, consilierii municipali care au venit la ședință au fost testați la depistarea diabetului.

Ziua Mondială a Luptei cu Diabetul este sărbătorită anual pe 14 noiembrie sub egida ONU. Conform prognozelor Organizației Mondiale a Sănătății, până în 2030 diabetul va fi al șaptelea din lista cauzelor de mortalitate. Deja, la fiecare al 11-lea locuitor al planetei se dezvoltă diabetul, iar jumătate dintre persoanele din acest număr nici nu știu despre diagnoza lor.

Până în prezent, la Bălți sunt înregistrați peste 5 mii de pacienți cu diabet. Printre ei se numără copiii cu vârsta cuprinsă între 3-4 ani

Diabetul zaharat este o boală gravă, care este una dintre cele trei boli care duc cel mai adesea la dizabilitate și moarte. Diabetul este periculos prin complicațiile care duc la afectarea organelor interne,așa cum ar fi inima, rinichii, ochii, sistemul nervos și vasele sangvine.

Cmentariile sunt închise