Bălțenii sunt nemulțumiți de graficul de circulație a rutei nr.1

135

Problema întârzierilor și numărul redus de trolebuze care circulă pe strada Ștefan cel Mare, și anume pe ruta nr.1, care face legătura între cartierul Molodova și partea centrală a orașului, a fost discutată în cadrul ședinței cu șefii întreprinderilor municipale din Bălți.

Cetățenii se plâng că în timpul orelor de vârf troleibuzele se deplasează cu încălcarea graficului și cu intervale prea lungi, motiv pentru care ajung la unele opriri deja supraîncărcate cu pasageri. Din acest motiv, adulții întârzie la serviciul, iar copiii și studenții la studii.

Localnicii se plâng că de la podul care este amplat în incinta raionului Molodova din partea satului Răuțel este foarte dificil să ajungi în oraș dimineața și seara .

Mai mult ca atât, este departe să mergi pînă la  cea mai apropiată oprire. Viceprimarul de Bălți, Nicolae Grigorișin a cerut, dacă este posibil, ca această situație să fie rezolvată dar pînă la moment să fie adăugat temporar un autobus suplimentar pe această rută.

Șeful întreprinderii „Direcția de trolebuze Bălți” Sergei Avramenco a dat asigurări că situația dată este rezolvată. Unități de transport suplimentare au fost lansate pe linie și a fost stabilit un program convenabil pentru pasageri.

Administrația „Direcția de trolebuze Bălți” a explicat că în acest moment troleibuzele circulă pe ruta nr. 1 cu un interval de până la 12 minute. Cinci mașini funcționează pe linie. La orele de vârf, circulă trolebuse suplimentare pe acest traseu. Deplasarea de la cartierul Molodova începe la 6.15 dimineața, în plus, programul de lucru al rutei este prelungit seara – ultima rută către centru pleacă la ora 21.15.

Cmentariile sunt închise