BĂLȚENII SUNT INFORMAȚI CUM TREBUIE SĂ POARTE MĂȘTUILE MEDICALE

După nemulțumirea apărută în rândul moldovenilor cu privire la epuizarea stocurilor de măști medicale dar și scumpirea acestora în farmacii, mulți s-au întrebat cum le putem confecționa acasa. Șefa serviciului de sănătate din oraș vine cu câteva sfaturi la acest subiect.

Începând de miercuri, 11 martie, 119.132 de persoane erau infectate cu virusul COVID-19, o treime din toți cei infectați fiind în afara Chinei. Acest lucru este demonstrat de datele unui serviciu pentru urmărirea răspândirii coronavirusului de la Centrul de Cercetare a Sistemului din Universitatea Johns Hopkins. Potrivit informațiilor, numărul total de persoane infectate în lume a crescut la 119.132. Dintre acestea, 65.765 de persoane au fost vindecate. 4284 de persoane au devenit victime ale virusului.

Locuitorii din China au purtat tot timpul măști și respiratoare medicale de protecție. Locuitorii Moldovei s-au grăbit să cumpere măști de unică folosință în farmacii. Mulți sunt încrezători că măștile vor ajuta la protejarea împotriva gripei și coronavirusului. Cu toate acestea, puțini oameni știu să poarte corect o mască și chiar mai mult, cum să o înlăture. De asemenea, de ce și în ce măsură măștile ne protejează de fapt.

O mască respiratorie care este reutilizată poate fi realizată independent folosind mijloace improvizate cum ar fi un bandaj sau tifon.

Masca făcută în condiții casnice poate fi refolosită, dar trebuie amintit faptul că poate fi purtată nu mai mult de două ore.

Medicii reamintesc că nu trebuie să neglijați prevenirea bolilor respiratorii. Este recomandat să vă spălați pe mâini cu săpun cât mai des posibil, să folosiți antiseptice pentru mâini. Nu este recomandat să vizitați locuri aglomerate, iar în cazul primelor simptome ale bolilor respiratorii, solicitați ajutorul medicului la domiciliu.

Бельчанам объяснили, как носить медицинские маски

Бельчанам объяснили, как носить медицинские маски

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 11. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture