Testul COVID-19 în laboratoare private la un preț de 700 de lei

Reacția Ministrului Sănătății

În cadrul unui briefing de presă, Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a îndemnat cetățenii R.Moldova să fie atenți la testele pentru depistarea coronavirusului oferite de clinicile private. Asta după ce mai multe laboratoare medicale din țară au pus la dispoziția oamenilor teste de determinare a prezenței COVID-19.

Prețul acestui serviciu este în jur de 700 de lei. Aceasta consideră că unii oameni de afaceri profită de această situație și își fac activitatea econimică.

Deși autoritățile primesc diverse oferte din partea agenților economici din sfera farmaceutică, Agenția Națională de Sănătate Publică aplică doar testele pentru depistarea coronaviruslui, care sunt autorizate de Organizația Mondială a Sănătății și sunt efectuate gratis, a mai adăugat Ministrul Sănătății.

Veaceslav Chișlari, directorul Centrului de Sănătate Publică Bălți de asemenea a criticat anunțurile clinicilor private de a testa la oameni prezența coronavirusului.

Din cele 5 kituri de teste pentru Coronavirus, pentru moment se utilizează al doilea și mai sunt disponibile încă 3 a câte 96 de teste, a anunțat Ministerul Sănătății. Până la sfârșitul săptămânii curente în Moldova vor ajunge alte 1000 de teste oferite de Organizația Mondială a Sănătății.

Testul COVID-19 în laboratoare private la un preț de 700 de lei

Testul COVID-19 în laboratoare private la un preț de 700 de leiReacția Ministrului Sănătății

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 11. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture