Bălțenii sunt rugați să nu deranjeze ,,Ambulanța” fără motive întemeiate

Odată cu răspândira coronavirusului, panica a pus stăpânire pe unii dintre noi. În această perioadă numărul de apeluri la serviciul 112 a crescut considerabil. Totuși multe din adresări sunt non urgente. Acestea însă afectează preluarea operativă a unor solicitări grave. În același timp afectează și munca medicilor.

Bălțenii sunt rugați să nu îngreuneze activitatea Serviciului de Asistență Medicală Urgentă, prin solicitări, non urgente, care nu necesită spitalizare sau acordarea ajutorului medical de urgență. Din cauza numărului mare de solicitări medicii sunt nevoiți să lucrze pese limite.  În această perioadă, numărul de apeluri a crescut de câteva ori.

Feodora Rodiucova a remarcat că persoanele cu risc major de infecție cu coronavirus – care au venit din străinătate sau cu simptome evidente, ar trebui să avertizeze operatorul 112 despre acest lucru. În caz contrar, echipa de medici poate merge de urgență la domiciliu, dar fără echipament de protecție.

Vă reamintim că în Moldova 168 pacienți din cele1662 de persoane care au fost diagnosticate cu coronavirus sunt în stare gravă. Până în prezent CVID-19 răpus viața a 33 de persoane.

Bălțenii sunt rugați să nu deranjeze ,,Ambulanța” fără motive întemeiate

Bălțenii sunt rugați să nu deranjeze ,,Ambulanța” fără motive întemeiate

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 13. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture