Bălțiul împânzit de oameni din alte localități

Care este motivul aglomerației din oraș?

Deși în municipiul Bălți este instaurat regim de carantină, astăzi orașul a prins viață. Străzile nu mai sunt pustii, iar mai mulți oameni din localitățile din apropiere au dat buzna după cumpărături la piețile din oraș.

Pentru că acestea erau închise, au fost împânzite de cumpărători magazinele mari din localitate. Am încercat să aflăm care este motivul pentru acest avânt după cumpărături. Administrația magazinului consideră, că noile interdicții ale autorităților centrale au provocat panică în rândul oamenilor.

După ce în țară a fost declarată stare de urgență, iar COVID-19 a fost confirmat la mai mult de 100 de persoane, autoritățile centrale au decis ca de luni 23 martie magazinele agricole să-și reînceapă activitatea. Mai nou guvernul urmează să implice Armata Națională în lupta cu noul Coronavirus. Oamenii au reacționat promt la noile recomandări și restricții. Astfel, astăzi în Bălți, comparativ cu săptămâna trecută s-a înregistrat un flux mult mai mare de persoane. Dacă până acum străzile erau pustii, azi dimineață majoritatea au dat buznhttps://www.facebook.com/btvmoldova/videos/957253578005923/a la piața de legume angro din oraș. Însă aceasta și-a sistat activitatea pe o perioadă nedeterminată.

Așa că cumpărătorii au fost nevoiți să facă cale întoarsă. Administrația pieței explică că este o dezinformare în rândul oamenilor. Atunci când s-a anunțat că magazinele de semințe își deschid ușile, nu s-a concretizat faptul că piețele de legume rămân închise.

Pentru a-și face rezervele, oamenii au dat buzna la cele mai mari marketuri din oraș. Majoritatea cumpărătorilor sunt din localitățile de nord ale țării. Aceștia au venit aici să facă cumpărături pentru următoarea săptămână, pentru că în localități, nu găsesc toate produsele necesare.

Administrația magazinului susține că această aglomerație s-ar datora noii dispoziții a Comisiei Situații Excepționale a R.Moldova, care interzice aflarea tuturor persoanelor în locuri publice, iar persoanelor cu vârsta mai mare de 63 de ani recomandă izolarea în locuințe.

În această perioadă la cea mai mare căutare sunt crupele, carnea, legumele și fructele, menționează administrația magazinului.

Bălțiul împânzit de oameni din alte localități Care este motivul aglomerației din oraș?

Bălțiul împânzit de oameni din alte localități Care este motivul aglomerației din oraș?

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 24. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture