Primăria Bălți comandă 21 de mii de măști de protecție

Alte 7 mii vor fi cumpărate de Renato Usatîi

În Moldova, de fapt ca și în întreaga lume se înregistrează un deficit acut de măști de protecție, dar și alte echipamente medicale. Pentru a proteja medicii din Bălți, cât și angajații întreprinderilor municipale, care activează și pe timp de carantină, administrația primăriei va asigura persoanele antrenate în muncă cu măști. O întreprindere va coase 21 de mii de măști de protecție pentru oraș. Costul uneia este de aproximativ 7 lei.

Administrația primăriei Bălți a comandat unei fabrici de confecții 21 de măști de protecție. Acestea sunt predestinate angajaților întreprinderilor municipale, Spitalului Clinic, Centrelor Medicilor de Familie și lucrătorilor din primărie. 500 de măști vor fi transmise Inspectoratului de Poliție Bălți. Potrivit viceprimarului Nicolai Grigorișin, zilnic fabrica coase circa 1 mie de măști. Până acum au fost distribuite 4 mii de măști. Pentru confecționarea tuturor măștilor din bugetul municipal, prin decizia consiliului au fost alocați 150 de mii de lei. Costul aproximativ pentru o mască este de 7 lei.

Pe parcursul următoarelor săptămâni vor fi ditribuite alte 17 mii de măști de protecție, a menționat Grigorișin.

Recent, primarul de Bălți a procurat din sursele financiare proprii pentru Spitalul Clinic și Centrele Medicilor de Familie 7 mii de măști. O parte dintre acestea deja a ajuns în mâinile medicilor din Bălți.

Reamintim că în luna februarie, Organizația Mondială a Sănătății a menționat că că în lume nu există suficiente echipamente de protecție individuală.

Примария заказала 21 тысячу медицинских масок

Примария заказала 21 тысячу медицинских масокЕще 7 тысяч покупает Ренато Усатый

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 24. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture