Banca Mondială a auzit ce își doresc cetățenii Moldovei

Banca Mondială nu va oferi sprijin bugetar Republicii Moldova atît timp cît instituția și colegii din FMI nu vor fi siguri că există un plan sustenabil pentru finanțele publice ale țării.

Declarația aparține șefului reprezentanței Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer, și a fost făcută într-o postare pe blogul său – „Moldova: adio 2015 și salut 2016!”, notează noi.md.

Potrivit lui Alex Kremer, Banca Mondială continuă să muncească activ cu țara noastră, aprobînd recent cel mai mare proiect din istoria parteneriatului cu Moldova: 80 de milioane de dolari SUA pentru drumurile rurale. Oficialul Băncii Mondiale și-a exprimat speranța că în curînd va fi format un nou guvern, astfel încît să putem vedea noi suprafețe de drumuri deja în primăvară. Alex Kremer a menționat că următoarele proiecte ale Băncii Mondiale pentru Moldova vor avea drept obiectiv computerizarea serviciului fiscal (un calculator nu poate fi mituit) și vor finanța granturi pentru grupuri de fermieri pentru a-i ajuta să exporte produse moderne în Uniunea Europeană.

Șeful reprezentanței Băncii Mondiale a spus că Grupul Băncii Mondiale a auzit ce își doresc cetățenii Moldovei în anul 2016: o economie „curată” și servicii publice de calitate.

Sperăm că anul 2016 va aduce cetățenilor țării ceea ce își doresc și merită”, a subliniat Alex Kremer.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture