Un nou serviciu prin care moldovenii pot afla ce datorii au la stat

Informaţiile cu privire la lipsa sau existenţa restanţelor faţă de bugetul public naţional pot fi accesate mai uşor datorită serviciului lansat pe pagina oficială a Serviciului Fiscal de Stat, transmite adevarul.ro.

Contribuabilii pot afla informaţii despre existenţa restanţelor fiscale prin accesarea rubricii „Informaţii publice/ Despre contribuabil”. Pentru aceasta, trebuie să introducă codul fiscal al contribuabilului, informaţia putând fi vizualizată în regim online.
Mai multe date despre suma restanţei pot fi aflate de către contribuabil prin accesarea SIA „Contul Curent al Contribuabilului”, în cazul în care contribuabilul este abonat la acest serviciu.

De asemenea, plătitorii de impozite se pot adresa direct la organul fiscal teritorial în raza căruia se deservesc, acolo pot afla informaţii şi despre modalitatea şi locul efectuării plăţilor.

Potrivit informaţiilor oferite de Serviciul Fiscal de Stat, la situaţia din 30.11. 2015, valoarea restanţelor faţă de bugetul public naţional constituie 1 175 772,26 mii lei, inclusiv plăţi de bază, penalităţi şi amenzi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture