Carantină: La Bălți, piețele de îmbrăcăminte sunt închise, activitatea mai multor localuri este sistată sau limitată

Piețele de îmbrăcăminte din Bălți se închid de luni, 16 martie până pe 23 martie. Această decizie a fost luată vineri, în cadrul unei ședințe a comisiei de urgență, pentru a micșora fluxul de persoane în Bălți.

Locuitorii din multe raioane de nord ale republicii vin la piețele de îmbrăcăminte. Renato Usatîi a luat parte la aceasta de la distanță: este în carantină timp de două săptămâni după o scurtă călătorie la Londra. El a propus să nu se aștepte apariția unor cazuri de infecție la Bălți, iar închiderea piețelor, în opinia sa, este un pas complet justificat.

În Bălți va activa doar piața de produse alimentare din centrul orașului. Accesul în piață va fi permis doar după trecerea prin scanerele termo.

Directorul Asociației Piețelor, Iurie Vlas, a declarat că întreprinderea a achiziționat deja mai multe scanere termice necesare.

După o lungă discuție, comisia a decis să nu restricționeze accesul la magazinele alimentare, pentru a nu crea panică în rândul oamenilor.

De asemenea, comisia a decis să limiteze activitatea unităților de catering, baruri, restaurante, cluburi de noapte și punctele de catering de la benzinării până la nouă seara.

La inițiativa  lui Renato Usatii, Comisia pentru Situații de Urgență se va adresa Ministerului Sănătății cu o propunere de completare a fișelor epidemiologice pentru persoanele care intră în Moldova, cu o indicație clară a obligației de auto-carantină pentru 14 zile. Primarul a chemat oamenii la responsabilitate: ai revenit dintr-o sursă de infecție – stai 14 zile acasă.

Comisia pentru situații de urgență susține că inspectorul general al poliției ar trebui să monitorizeze respectarea măsurilor anti-epidemice. De asemenea, în oraș vor activa grupuri mobile formate din reprezentanți ai diverse servicii.

Carantină: La Bălți, piețele de îmbrăcăminte sunt închise, activitatea mai multor localuri este sistată sau limitată

Carantină: La Bălți, piețele de îmbrăcăminte sunt închise, activitatea mai multor localuri este sistată sau limitată

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 13. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture