NICI GUVERNUL CHICU NU PLANIFICĂ REPARAȚIA TRASEULUI CHIȘINĂU-BĂLȚI

De aproape 9 ani traseul Chișinău-Bălți, așteaptă să tot fie reparat. De când guvernul Filat a început lucrările de reparații pe drumul republican R6, o porțiune din acest traseu, centura orașului Sângerei în 2016 a intrat în reparații iarăși, iar un an mai târziu a fost redeschisă însă lucrările au fost lăsate baltă.

Mai mult pentru anul 2020 nici actuala guvernare nu pare să fie interesată de soarta acestui drum, pentru că planifică doar câteva lucrări din cele preconizate anterior și pentru care va cheltui 47 milioane de lei.

După 9 ani, timp în care executivele ba alocau bani pentru reparații ba anulau lucrările, nici în 2020 șoferii nu se vor bucura de cea de-a treia bandă pentru condus sau poduri reabilitate. Deoarece în urma repartizării mijloacelor bănești din Fondul Rutier, pe aproximativ 26 de km de drum din traseul republican R6  vor fi doar Amenajate straturile bituminoase subțiri executate la rece de tip „Slurry Seal”, lucrări pentru care vor fi cheltuiți peste 47 milioane de lei.

Pentru anul 2020 Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a anunțat că vor fi reparați 460 de kilometric de drum. Din totalul menționat, costuri de peste 5 miliarde de lei vor fi acoperite din creditul promis de Federația Rusă, însă din care nu va benificia și porțiunea de drum din traseul R6.

De menționat este faptul că suma creditului anunțată în noiembrie 2019 de către premierul Ion Chicu de jumate de milion de dolari, a scăzut. Deoarece ulterior Președintele Igor Dodon a menționat o altă sumă de 200 milioane de dolari.

NICI GUVERNUL CHICU NU PLANIFICĂ REPARAȚIA TRASEULUI CHIȘINĂU-BĂLȚI

NICI GUVERNUL CHICU NU PLANIFICĂ REPARAȚIA TRASEULUI CHIȘINĂU-BĂLȚIDe aproape 9 ani traseul Chișinău-Bălți, așteaptă să tot fie reparat. De când guvernul Filat a început lucrările de reparații pe drumul republican R6, o porțiune din acest traseu, centura orașului Sângerei în 2016 a intrat în reparații iarăși, iar un an mai târziu a fost redeschisă însă lucrările au fost lăsate baltă. Mai mult pentru anul 2020 nici actuala guvernare nu pare să fie interesată de soarta acestui drum, pentru că planifică doar câteva lucrări din cele preconizate anterior și pentru care va cheltui 47 milioane de lei.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 13. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture