Care este prețul pe care îl va plăti R. Moldova pentru gazul din Rusia ?

Oficialul subliniază faptul că pentru luna decembrie prețul va fi de 789 de dolari.

0

În cadrul unei conferințe de presă Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a comunicat despre fatul că prețul pe care îl va plăti Republica Moldova pentru gazul care va fi livrat din Rusia va ajunge în jur de 450 de dolari pentru luna noiembrie.

„Ca să explic. Până a ajunge la un preț agreabil, tariful la gaze pentru consumatori nu se va majora. Astfel în luna octombrie a fost un pic peste 760 de dolari. 

În contextul dat, pentru a nu acumula datorii curente, Guvernul va veni și va ajuta consumatorii cu compensarea gazului pentru octombrie și vom analiza pentru noiembrie”, a declarat Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu  a menționat faptul că  pentru luna noiembrie, Republica Moldova va plăti circa 450 de dolari pentru 1.000 de metri cubi. Iar pntru luna decembrie, prețul va fi sub suma de 400 de dolari

Acesta a făcut comparație cu prețul de piață care la moment este de circa 1.089 de dolari. În contextual dat oficialul subliniază faptul că pentru luna decembrie prețul va fi de 789 de dolari.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture