Detalii noi despre decesul copilului de aproape 2 ani. A fost omor intenționat săvârșit cu cruzime

La moment sunt efectuate un șir de măsuri de urmărire penală și întreprinse măsuri speciale de investigație.

0

Detalii noi privind cazul tragic ce a avut loc în capitală în care a decedat un copil de 1 an si 10 luni. Potrivit informațiilor oferite de oamenii legii în cadrul unei conferințede presă este vorba despre un omor intenționat săvârșit cu cruzime de către bona sa.  

În urma examinărilor medico legale, s-a demonstrat că copilul a avut mai multe leziuni corporale. Decesul ar fi survenit în urma unei traume cranio-cerebrală. Totodată copilului i-au fost lezate organele interne și țesuturile moi. Pe spatele micuțului  au fost depistate înțepături cu obiecte, precum este furculița.  Copilul a fost omorât în interiorul apartamentului din sectorul Ciocana după care a fost aruncat într-o fâșie forestieră.

Ce a arătat expertiza medicală?

Iurie Podarilov, șef al IGP al MAI, pe 30 octombrie la orele 17.13 de minute a parvenit un apel către serviciul 112, precum că copilul în vârstă de 1 an și 10 luni a dispărut. Apelul dat a parvenit din partea mamei. Imediat au fost alertate toate serviciile pentru determinarea circumstanțelor și aflării locului copilului. În urma măsurilor speciale a fost stabilit faptul că dispariția copilului a avut loc din alt apartament nu din cel despre care a comunicat mama. Ulterior s-a constatat că pe data de 27 octombrie, copilul a fost lăsat temporar unei cunoștințe a mamei cu vîrsta de 19 ani. În acel moment mama, în vârstă de 19 ani fiind plecată la muncă temporară. Peste două zile copilul ar fi dispărut.

Inițial poliției ia fost comunicat faptul că copilul a fost preluat de rudele mamei într-un raion din R. Moldova. Versiunea dată a fost verificată de către echipajele mobile și s-a constatat că copilul nu a fost preluat de aceste persoane. Ulterior, în baza măsurilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost constatat totuși decesul copilului și identificat locul unde a fost aruncat corpul neâsuflețit al copilului. După efectuarea altor măsuri de urmărire penală, s-a constat că în realitate a avut loc un omor cu o deosebită cruzime. Omorul dat a fost săvârșit de către bona cu vîrsta de 19 ani. Oamenii legii presupun că omorul a fost săvârșit  în comun cu concubinul său. Situația de risc în care se afla copilul și familia mamei era cunoscută de mai mult timp poliției. Respectiv au fost aplicate măsuri de sancționare față de mamă,

( atragerea la răspundere contravențională art. 63 pentru needucarea corespunzătoare).

La data de 31 octombrie a fost pornită o cauză penală în baza art 142. al 2. La moment sunt efectuate un șir de măsuri de urmărire penală și întreprinse măsuri speciale de investigație.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture