Care sunt beneficiile trezitului devreme? De ce să-ți faci un obicei din asta

Pentru a te obișnui să te trezești mai devreme decât de obicei, începe cu 5 minute în prima zi, 10 minute a doua zi și tot așa, mărind intervalul, până ajungi la ora dorită. În plus, ai grijă ca în fiecare seară să te culci mai devreme.

0

Nu doar o singură dată fiecare din noi am auzit  proverbul “Cine se trezește mai dimineață, mai departe ajunge”. Iar chinezii spun: “Cine se trezește înainte de răsăritul soarelui timp de 360 de zile pe an, își va îmbogăți familia”. Poate în glumă poate mai în serios, dar  trezitul devreme nu doar că ne ajută să reușim mai multe treburi, dar are și numeroase beneficii pe termen lung, transmite regional.md.

1.Ziua îți va părea mai lungă
De multe ore nu ne ajunge timp iar unii chear spun “De-ar avea ziua mai mult de 24 de ore…” . Iată că,dacă te vei trezi mai devreme, îți va părea că ziua chiar are mai multe ore, timp în care vei face treburile pe care le amânai de mult.

2.Eviți traficul
Dacă te vei trezi mai devreme, poți merge mai devreme la serviciu. Astfel, vei evita orele de vârf în trafic și vei fi mult mai calm/ă. Vei ajunge la timp, fără grabă și fără nervi stricați.

3.Ai timp pentru pasiunile și visele tale
Dacă îți dorești de mult să faci ceva care-ți place, dar nu aveai timp pentru asta, acum e momentul! Unicul lucru pe care trebuie să îl faci e să te trezește-te mai devreme și citește, scrie, fă sport, gătește sănătos etc.

4.Meditează sau roagă-te
Liniștea și calmul de dimineață, când toți ai casei încă dorm, sunt tocmai potrivite pentru a medita sau a te ruga. Un dialog cu tine însuți sau cu divinitatea te va ajuta mult să înțelegi dacă mergi în direcția corectă.

5.Nu vei fi întrerupt/ă
Să lucrezi 1-2 ore fără a fi întrerupt/ă de cineva, e aur curat! Fără a ți se cere prezența în altă parte sau fără a fi sunat/ă din cinci în cinci minute, vei fi mult mai productiv/ă.

Pentru a te obișnui să te trezești mai devreme decât de obicei, începe cu 5 minute în prima zi, 10 minute a doua zi și tot așa, mărind intervalul, până ajungi la ora dorită. În plus, ai grijă ca în fiecare seară să te culci mai devreme.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture