Emisiile globale de dioxid de carbon au crescut din nou. Acestea sunt aproape de un nou nivel record în acest an

În acest an acestea vor crește cu mai mult decât au scăzut în 2020, din cauza încetinirii economice cauzate de pandemie.

0

Nou record în acest an a emisiilor de dioxid de carbon. Aceste estimări au fost făcute în urma unui raport anual al Global Carbon Project, publicat la Glasgow, în cadrul conferinţei COP26 a ONU, relatează descoperă.ro.

Poluarea globală cu dioxid de carbon din acest an va fi la mică distanță de recordul care ar fi fost stabilit stabilit în anul  2019.

Cel mai fregvent emisiile de dioxid de carbon sunt cauzate în principal de utilizarea combustibililor fosili ar urma să revină în acest an la nivelurile de dinainte de COVID, iar ponderea Chinei va crește până la aproape o treime din total, potrivit raportului oferit.

Mai multe emisii de gaze și cărbune, foarte poluante!

Conform aceluia-și studiu emisiile de gaze și cărbune care sunt foarte poluante, în acest an acestea vor crește cu mai mult decât au scăzut în 2020, din cauza încetinirii economice cauzate de pandemie.

Mai mult ca atât raportul prezentat arată „ceea ce se întâmplă în lumea reală, în timp ce noi suntem aici, la Glasgow, discutând despre cum să abordăm schimbările climatice”, a comentat, potrivit Mediafax, coautorul Corrine Le Querre, profesor de științe ale schimbărilor climatice la Universitatea East Anglia din Marea Britanie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture