Câte țări recunosc certificatele de vaccinare din Republica Moldova

Doar două țări recunosc certificatele de vaccinare din Republica Moldova. Este vorba de Ungaria și Ucraina. Informația a fost făcută publică de către coordonatoarea Campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, Ninel Revenco, scrie tv8.md

„Sunt discuții intense pentru recunoașterea certificatelor de vaccinare în afara țării. Certificatele sunt recunoscute în Ucraina, în Ungaria. Se duc discuții cu ambasadele și guvernele altor țări pentru a recunoaște certificatele din Republica Moldova”, a menționat Ninel Revenco în cadrul unei conferințe de presă.

Până astăzi, 480.330 persoane au fost imunizate împotriva noului virus. Potrivit datelor prezentate de secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, cazurile de infectare cu COVID-19 s-au redus cu 35% față de săptămâna precedentă, iar rata de vaccinare în rândul populației generale a ajuns la 10,7%.

„La moment, sunt deschise peste 520 de puncte de vaccinare în toată țara. Toate Centrele dispun de doze suficiente de vaccin împotriva COVID-19. La fel, în prezent, au loc discuții cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind adaptarea Certificatelor de Vaccinare, eliberate de instituțiile responsabile din Republica Moldova, la standardele Certificatului European de Vaccinare. De menționat că Certificatele de Vaccinare din Republica Moldova conțin toate variabilele necesare în acest sens, cu asigurarea tuturor datelor de protecție”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture