În piețele din Bălți au apărut cireșele și căpșunile autohtone

Cireșele și căpșunile autohtone, cultivate în grădinile și pe câmpurile din țară, au apărut pe tarabele piețelor din Bălți. Un kilogram de cireșe costă între 15 și 30 de lei, iar costul pentru un kilogram de căpșuni este cuprins între 22 și 30 de lei, în funcție de soi și mărime. Comercianții ne-au spus, că din cauza vremii reci și a ploilor, cireșele s-au copt mai târziu, în acest an.

Dacă cireșele sunt puține, atunci căpșuni sunt îndeajuns, spun comercianții. Deși în acest an recolta a fost bogată, comercianții recunosc că prețurile ar trebui reduse, din lipsă de cumpărători.

Cumpărătorii spun că prețurile sunt rezonabile, dar nu se grăbesc să cumpere multe kilograme. Oamenii spun că fructele se strică repede și nu sunt dulci, din cauza ploilor.

Anul trecut, primele căpșuni autohtone au apărut pe piața moldovenească cu aproximativ trei săptămâni mai devreme decât în acest an. Atunci, prețurile au variat de la 30 de lei în sus, pentru un kg. Cireșele s-au costau între 25 și 40 de lei. Fermierii sunt îngrijorați, deoarece ploile din ultima perioadă, ar putea afecta negativ calitatea și prețul cireșelor și căpșunilor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture