Închiderea trecereii peste calea ferată de pe strada Sofia din Bălți, interzisă de autoritatea publică locală

S-a lăsat cu strigăte și nemulțumiri la o ședință a primăriei Bălți, unde s-a discutat despre închiderea unei treceri peste calea ferată de pe o stradă din oraș. Din cauza crizei de personal, la dirijarea traficului peste calea ferată de pe strada Sofia, nu mai are cine lucra. Autoritatea locală nu și-a dat acordul, luând în calcul, că mai multe străzi din oraș se află în proces de reparații, iar închiderea unei a treilea, ar duce în colaps circulația auto, din tot orașul.

Cu propunerea de închidere a drumului pentru mijlocele de transport, la întâlnire a venit administrația căilor ferate din Bălți.  Întreprinderea motivează închiderea prin faptul, că lipsa de personal ar putea pune în pericol circulația atât a trenurilor, cât și a transportului auto.

Poliția a căzut de acord cu argumentele invocate de autoritatea publică locală. Închiderea trecerii peste calea ferată ar paraliza traficul din oraș.

Despre problemele apărute pe fundalul demisiilor de la căile ferate, inclusiv și din Bălți, dar și propunerea de a închide trecerea peste calea ferată de pe strada Sofia, l-am contactat telefonic pe Oleg Tofilat, noul director al CFM. Responsabilul a spus că nu e la curent cu problema de pe strada în cauză, însă a dat asigurări, că ,,totul v-a fi în standartele de calitate”, iar la capitolul personal, treptat rândurile acestora vor fi completate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture