Cea mai lungă eclipsă lunară parțială din acest secol are loc în noiembrie 2021

O nouă eclipsă lunară totală va avea loc între 15 și 16 mai 2022, urmată de încă o eclipsă între 7 și 8 noiembrie 2022.

0

Cea mai lungă eclipsă lunară parțială din acest secol va avea loc între 18 și 19 noiembrie, iar fenomenul spectaculos va fi vizibil în numeroase zone de pe glob, notează descoperă.ro

Potrivit informațiilor oferite de NASA se așteaptă ca eclipsa lunară parțială să dureze în jur de circa  3 ore, 28 de minute și 23 secunde, începând la aproximativ ora 9:19 (ora României).

Maximul va fi atins la ora 11 (ora României), iar sfârșitul eclipsei va avea loc în jurul orei 12:47 (ora României). De fapt, evenimentul are loc în timp ce Luna se află la cel mai îndepărtat punct de Pământ.

Cea mai lungă eclipsă lunară parțială din ultimii 580 de ani

Eclipsa lunară parțială, are loc  atunci când umbra Pământului acoperă 97% din Luna plină, va fi cea mai lungă din acest secol de până acum, depășind durata celei mai lungi eclipse lunare totale din secolul XXI, care a avut loc în 2018 și a durat 1 oră și 43 de minute. Eclipsa care va avea loc în noiembrie va fi, de asemenea, cea mai lungă eclipsă lunară parțială din ultimii 580 de ani.

Cum apare culoarea ruginie a Lunii din timpul unei eclipse?

Culoarea ruginie a lunii apare pentru că lumina de la Soare, în ciuda faptului că este blocată direct de Pământ, înconjoară planeta noastră și călătorește prin atmosferă pentru a ajunge la Lună. Astfel atmosfera Pământului filtrează lungimile de undă mai scurte de lumină și permite lungimilor de undă roșii și portocalii să treacă. După ce aceste lungimi de undă roșii și portocalii trec prin atmosfera Pământului, acestea continuă spre Lună, acoperind-o cu lumină roșiatică.

Menționăm faptul că clipsele lunare au loc de obicei de două ori pe an, iar o nouă eclipsă lunară totală va avea loc între 15 și 16 mai 2022, urmată de încă o eclipsă între 7 și 8 noiembrie 2022.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture