CEC DECIDE SOARTA REFERENDUMULUI CONSTITUȚIONAL

Comisia Electorală Centrală va examina miercuri în ședință publică sesizarea privind organizarea unui referendum constituțional privind modificarea mai multor articole din Constituție. Liderii Platformei Demnitate și Adevăr susțin că decizia ar fi deja luată în culuarele puterii de la Chișinău și aceasta ar fi de a respinge inițiativa de referendum, transmite unimedia.

Vasile Năstase a scris pe pagina sa de facebook: „Comisia Electorală Centrală, în conformitate cu prevederile ar.157 alin.(3)din Codul electoral adoptă decizia cu privire la respingerea propunerii de a efectua referendumul republican și anularea înregistrării grupului de inițiativa pe motivul neprezentării numărului necesar de semnături prevazut de art. 141 alin. (1) lit a ) din Constituție”.

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir s-a arătat nedumerit de aceste declarații dat fiind faptul că toate discuțiile și notele informative privind acest subiect sunt discutate printr-un sistem intern și închis.

Urmează să examinăm în ședință publică solicitarea grupului de inițiativă. Pentru mine este straniu de unde ar fi putut afla cei de la Platforma DA despre rapoarte și decizii dat fiind faptul că există o procedură de cominicare internă în cadrul CEC, și nu uitați că suntem un organ colegial iar decizia va fi luată cu votul a cinci membri din cei nouă”, a spus Andrei Volentir.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture