Chișlari: În spitalele din Bălți nu sunt suficiente locuri pentru pacienții cu COVID-19. Acum, medicii lucrează câte 20 de ore pe zi

Dacă situația prin infecția de coronovirus continuă în același ritm ca în ultimele zile sau se agravează, în spitalele din Bălți nu vor fi locuri suficiente pentru tratarea pacienților. De această părere este Șeful Centrului de Sănătate Publică, Veaceslav Chișlari. El a menționat că numărul de locuri este limitat. Nici medici, care se ocupă de tratarea pacienților infectați nu sunt suficienți. Iar cei, care muncesc acum sunt epuizați, după 20 de ore lucrate pe zi. Mai mult ca atât, laboratorul din oraș nu face față numărului mare de teste, care ar trebui efectuate.

Despre insuficiența de paturi în spitalele din municipiu a anunțat și primarul de Bălți, Renato Usatîi. El a menționat că, dacă situația privind răspândirea infecției se va agrava brusc, atunci spitalele din Bălți nu vor face față numărului mare de pacienți.

Până la data de 19 iunie, în Moldova au fost înregistrate 13 106  cazuri de infecție cu COVID-19. 5410 pacienți rămân la tratament. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, numărul de infectări a crescut cu 374. La Bălți, numărul persoanelor infectate a depășit deja 800 de persoane.

Кишларь: В бельцких больницах не хватит мест для больных коронавирусом. Уже сейчас врачи работают по 20 часов в сутки

Кишларь: В бельцких больницах не хватит мест для больных коронавирусом. Уже сейчас врачи работают по 20 часов в сутки

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 18. Juni 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture