La Bălți, 70% din copaci necesită reînnoire

În municipiul Bălți cresc aproximativ 75 de mii de copaci. Majoritatea au fost plantați în urmă cu mai bine de 50 de ani, acești copaci ating o înălțime de 40 de metri. Mulți sunt în stare avariată și prezintă pericol pentru locuitori. Treptat, vine momentul când trebuie de a fi reînnoiți. Potrivit șefei Întreprinderii Mnicipale «Amenajarea teritoriului şi spaţii verzi Bălţi» Svetlana Novicova, procesul de tăiere a unui copac necesită mult timp – permisiunile diferitor autorități sunt cât frunze pe un copac.

Defrișarea copacilor este efectuată de Întreprindere din noiembrie până în aprilie, iar tăierea – vara. Situația cu așteptarea rândului pentru tăierea unui copac la Bălți a fost treptat remediată. Din spusele Svetlanei Novicova, înainte oamenii trebuiau să aștepte timp de 3 ani.

Bălțenii pot raporta necesitatea defrișării sau tăierii unui copac la numărul de telefon al Întreprinderii Mnicipale «Amenajarea teritoriului şi spaţii verzi Bălţi»: (0231) 2-24-36.

В Бельцах 70 % деревьев требуют обновления

В Бельцах 70 % деревьев требуют обновления

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 18. Juni 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture