CINE AR PUTEA AJUNGE LA CONDUCEREA SA “MOLDOVAGAZ”

Ex-deputatul Constantin Botnari, care a renunţat recent la mandatul de deputat, ar putea ajunge la conducerea SA „MoldovaGaz”. Despre aceasta reporterului TRIBUNA i-au comunicat surse bine informate, dar care au solicitat anonimatul.

Potrivit acestora, Ministerul Economiei, dar şi alţi factori de decizie, deja de cîteva luni depun eforturi pentru a-l înlocui în funcţie pe Alexandr Gusev, Preşedintele Consiliului de administraţie al SA „MoldovaGaz”.

Potrivit TRIBUNA, sursele presupun că, „carul s-a urnit din loc după recenta vizită la Moscova a vicepremierului Octavian Calmîc, ministru al Economiei”. Pe 11 februarie, acesta a avut o vizită de lucru la Moscova, unde s-a întîlnit cu mai mulți oficiali din domeniul energeticii, context în care a discutat despre aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale și energie electrică din Federația Rusă.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, în cadrul întrevederii pe care a avut-o vicepremierul Octavian Calmîc cu vicepreședintele „Gazprom”, Valerii Golubev, Președinte al Consiliului de Observatori al SA „Moldovagaz”, s-a convenit preventiv asupra unei vizite a acestuia la Chișinău, pe 2-3 martie curent, „pentru analizarea activității întreprinderii”.

Anume în cadrul acestei vizite se va încerca convingerea lui Valerii Golubev că trebuie schimbat conducătorul SA „MoldovaGaz”. Tot atunci, ar urma să fie luată şi decizia finală privind venirea lui Constantin Botnari la conducerea întreprinderii.

tribuna.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture