MINISTERUL AFACERILOR INTERNE ESTE DIRIJAT DIN UMBRĂ

Ministerul Afacerilor Interne este astăzi dirijat din umbră de persoanele care conduc și structurile de securitate ale holdingului lui Vlad Plahotniuc. Este vorba despre fostul viceministru de Interne, Valentin Zubic, și de fostul șef al Centrului de Combatere a Crimelor Economice și Corupției, Valentin Mejinschi, afirmă fostul deputat Alexandr Petkov.

Potrivit lui, cei doi i-au fost anterior șefi lui Alexandr Jizdan, actualul șef al MAI.

Tot Petkov afirmă că Gheorghe Cavcaliuc va fi în curând înlocuit la conducerea Inspectoratului General de Poliție cu Alexandru Pânzari, actualul șef al Departamentului Instituții Penitenciare, o altă persoană din anturajul lui Vlad Plahotniuc.

Poliția nu mai aparține poporului. Ea a fost subordonată definitiv oligarhului Vlad Plahotniuc”, a declarat avocata Ana Ursachi, cea care a susținut o conferință de presă comună cu Alexandr Petkov despre abuzurile din ultima perioadă ale polițiștilor.

Ursachi a dezvăluit că există temeiuri serioase pentru a considera că printre polițștii care au asigurat ordinea publică la Parlament, în seara zilei de 20 ianuarie, când a fost învestit Guvernul Filip, s-au regăsit și sportivi din cluburile de forță ale lui Vlad Plahotniuc.

Acești indivizi pot fi identificați. Noi presupunem că aceștia sunt așa-zișii polițiști care au lovit protestatarii cu bastoanele de cauciuc peste cap. Orice om al legii știe că acest lucru este interzis și că pentru asta ei vor fi sancționați. Noi credem că astfel de intruși au fost infiltrați și printre polițiștii care au asigurat oridinea publică, acum trei zile, la Judecătoria Râșcani, atunci când a fost judecat dosarul Petrenco”, a mai spus Ursachi.
Avocata a enumerat mai multe abuzuri comise de mascați în timpul procesului de judecată, inclusiv maltratarea unor femei și intenția unui mascat de a descărca arma de foc într-un protestatar.

Ursachi și Petkov i-au cerut ministrului Jizdan să verifice informațiile și să-i sancționeze pe cei care se fac vinovați.

Ministerul de Interne nu a venit deocamdată cu o reacție la acuzațiile lansate de avocată și fostul deputat.

ziarulnational.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture