COMPOZITORUL EUGEN DOGA ȘI POETA VIORICA COVALSCHI LA BĂLȚI

113

În oglida clipelor la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți. Compozitorul Eugen Doga a fost elogiat de profesori și liceeni în cadrul lansării de carte pentru copii „Plaiule cu Vise Albastre” a poetei Viorica  Covalschi. Pentru invitați a fost organizat un program artistic de zile mari. Muzică, vals și artă. Compozitorul a fost întâmpinat cu aplauze.

O surpriză pentru marele maiestru a fost interpetarea unei compoziții care îi aparțiene, de Svetlana Dobenco profesoară de pian a Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din oraș.

Sala festivă a liceului a fost arhiplină. Elevii, liceenii, profesoarii și oamenii de cultură prezenți la eveniment l-au așteptat cu nerăbdare pe Eugen Doga. Compozitorul a vorbit deschis cu publicul, iar în dar a primit flori.

Nina Grapa, directoarea instituției publice a adus cuvinte de recunoștință maiestrului pentru vizita făcută.

Viorica Covalschi autoarea cărții de versuri pentru copii „Plaiule cu Vise Albastre” puse pe muzica lui Eugen Doga, susține că colaborarea cu maiestrul este plăcută, interesantă, dar și dificilă. Iar în versuri a tratat toate emoțiile trăite în copilăria sa.

Eugen Doga a menționat că, s-a simțit alături de talentele din Bălți bine și că a decis să colaboreze cu poeta Viorica Covalschi, deoarece a fost cucerit de firescul versului.

După ce festivitatea s-a încheiat circa timp de jumătate de oră  compozitorul a fost înconjurat de admiratori. Elevii și profesorii doream să obținută un autograf și poză  împreună cu Eugen Doga ca amintire a întâlnirii.

 

Cmentariile sunt închise