CONDUCEREA PARLAMENTULUI ACCEPTĂ PROPUNEREA PROTESTATARILOR CU REFERIRE LA ALEGEREA PREȘEDINTELUI DIRECT DE CĂTRE CETĂȚENI

Conducerea Parlamentului acceptă propunerea protestatarilor cu referire la organizarea unui referendum pentru alegerea șefului țării direct de către cetățeni, dar nu agreează solicitarea cu privire la dizolvarea Parlamentului.

Aș fi vrut să ne întâlnim cu cei trei lideri ai protestatarilor: Usatîi, Dodon și Năstase, la ora 09.00 pentru a discuta și a propune soluții, dar aceștia nu au mai venit. Ei cred că pot face ce vor, iar felul acesta arată modul în care ei înțeleg democrația. Am vrut să discut cu liderii protestarailor şi să le spun că am avut dezbateri în majoritatea parlamentară şi vom organiza un referndum pentru alegerea în mod direct a preşedintelui ţării“, a precizat Candu, în cadrul unui briefing organizat astăzi.

Președintele Legislativului a mai spus că nu poate dizolva Parlamentul, iar eventuale alegeri anticipate nu pot avea loc mai devreme de luna martie atunci când expiră mandatul președintelui Timofti. Candu a adăugat că dacă nu se va putea alege Președintele Republicii Moldova doar atunci se vor pune în discuție alegerile anticipate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture