NOU IMPOZIT PENTRU ȘOFERII DIN MOLDOVA

Guvernul proaspăt investit vrea să introducă o nouă taxă pentru automobiliștii din Republica Moldova. Este vorba despre impozitul pe autovehicule, o taxă similară cu impozitul pe imobile care va înlocui existenta taxă de drumuri. Noul impozit pe autovehicule urmează să intre în vigoare de la 1 aprilie 2016, informează autoblog.md.

Noua modificare se conține în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016, iar potrivit acesteia, noul impozit pe autovehicule va înlocui taxa de drum, însă după preț va fi identic cu cea din urmă. Singura mare diferență, este ca și în cazul imobilelor, cei care vor achita până la 30 iunie a fiecărui an impozitul pe autovehicul vor beneficia de o reducere de -15%.

Impozitul pe autovehicule va fi achitat de către toate persoanele fizice și juridice rezidente și nerezidente din Republica Moldova.

Ideea noii reglementări constă în descentralizarea financiară. Astfel, banii percepuți din impozitul pe autovehicule ce va fi achitat de către automobiliștii din țara noastră va merge către autoritatea publică locală în totalitate, și nu doar 50% ca până în prezent. Asta le va permite primăriilor să dispună de un buget mai mare pentru întreținerea și reparația drumurilor.

Potrivit estimărilor, în anul 2017 sumele redirecționate către primării va fi de 346 milioane de lei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture