ȘEFUL SERVICIULUI VAMAL ȘI DIRECTORUL SERVICIULUI FISCAL ȘI-AU DAT DEMISIA

Tudor Balițchi, șeful Serviciului Vamal, și Ion Prisăcaru, directorul Serviciului Fiscal de Stat, și-au dat demisia. După ce, Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a semnat ieri, 28 ianuarie 2016, Ordinul cu privire la încetarea raporturilor de serviciu prin demisie a celor doi, informează realitatea.md.

Octavian Armașcu, menționează, că ”controalele excesive efectuate asupra agenților economici, care sunt intimidați și de la care se cere mită, referindu-se la implicarea mai multe structuri de stat cu atribuții de control, în mod special, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și Serviciul Vamal, Ministerul Finanțelor comunică că, în perioada următoare, urmează a fi pornită ancheta de serviciu pe instituțiile nominalizate”.

Demisia șefului Serviciului Vamal și directorul Serviciului Fiscal vine după ce premierul Pavel Filip a cerut ministrului Octavian Armașu să-i suspende pe cei doi din funcții. Asta pentru că cele două instituții ar desfășura controale cu abuzuri uriașe și că se plătesc mite în sume enorme.

De asemenea, Filip a solicitat organelor de drept să urgenteze acțiunile de investigare și urmărire penală în privința factorilor de corupție în organele menționate și să fie instituit un moratoriu pe o perioadă de trei luni asupra controalelor efectuate de Fisc, Vamă și Poliția economică.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture