CONSILIERUL PREȘEDINTELUI A DEMISIONAT

Consilierul prezidențial pentru comunicare, Vlad Țurcanu, își dă demisia. Anunțul a fost făcut chiar de către acesta în cadrul unui briefing de presă. Țurcanu și-a motivat decizia prin faptul că a dezinformat opinia publică în legătură cu depunerea jurământului de către Guvernul Filip, transmite Realitatea.

L-am informat astăzi pe domnul președinte asupra deciziei mele de a demisiona din funcția de consilier ca urmare a unei situații regretabile care mă privește direct. În calitate de purtător de cuvânt al șefului statului, am făcut declarații în seara zilei de ieri pentru trei posturi de televiziune cu privire la amânarea ceremoniei de învestire a Guvernului Filip pentru altă zi decât cea de ieri.

Aceasta a fost poziția oficială a instituției prezidențiale până la ora 22:00 și aceea a fost informația pe care o aveam la acea oră. Din păcate, după ora 22:00, aproape de miezul nopții s-a decis ca membrii Cabinetului de miniștri să depună jurământul în fața președintelui Timofti, lucru care s-a și întâmplat. Constat că, nefiind în cunoștință de cauză, am dezinformat opinia publică, lucru pe care îl consider inacceptabil și nedemocratic. Acesta este motivul demisiei mele din funcția de consilier”, a spus Vlad Țurcanu.

Consilierul demisionar a mai spus că ieri la Președinție a avut loc o ședință de câteva ore în care, împreună cu alți consilieri ai președintelui și Nicolae Timofti a fost discutată situația creată, existând mai multe păreri.

I-am făcut domnului președinte recomandarea, în jurul orei 18:00, ieri, să nu existe o asemenea situație, dar lucrurile s-au discutat de o anumită manieră și s-a luat această decizie la care n-am participat. Sper că va exista o poziție oficială a șefului statului în care își va expune poziția”, a mai spus Țurcanu.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture