Consumatorii de energie termică din municipiul Bălți vor plăti mai scump pentru căldură începând cu 1 ianuarie 2022

0

Consumatorii de energie termică din municipiul Bălți vor plăti mai scump pentru căldură începând cu 1 ianuarie 2022. Agenția Națională de Reglementare în Energetică a stabilit astăzi noile tarife, care sunt mai mari cu 92 de lei pentru o gigacalorie. În locul tarifului de 1742 de lei, pe care-l plătesc în decembrie, vor achita deja 1834 de lei pentru o gigacalorie. Cel puțin asta reiese din comunicatul emis de ANRE.

La 24 decembrie 2021, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz” în contextul obligației de serviciu public. Prețurile reglementate la gazele naturale pentru anul 2022 au fost examinate la solicitarea S.A. „Moldovagaz” din 05.11.2021 și prin prisma conformității cu principiile și modul de calculare stipulate în Metodologia ANRE nr. 355 din 13.08 2021.

La determinarea prețului la gazele naturale furnizate de titularul de licență S.A. „Moldovagaz” s-a ținut cont de următorii parametri:

a) prețul mediu de procurare a gazelor naturale pentru anul 2022 estimat și prezentat de S.A. „Moldovagaz”;
b) cursul de schimb mediu anual al monedei naționale față de dolarul SUA, în conformitate cu datele oficiale ale BNM;
c) cheltuielile reglementate ale furnizorului legate nemijlocit de prestarea serviciului de furnizare a gazelor naturale;
d) rentabilitatea reglementată a furnizorului care a fost determină separat pentru fiecare categorie de preţ pe baza cheltuielilor aferente activității reglementate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture