Au plantat flori, copaci și au construit colivii pentru păsări. Copiii de la instituția preșcolară „Îngerașul” din municipiul Bălți, au demonstrat că știu ce înseamnă o faptă bună și mai ales, cum poate fi realizată prin efort comun.
În data de 21 martie, angajații grădiniței, împreună cu copiii și părinții lor, au făcut totalurile faptelor bune realizate timp de un an.
„Generalizăm fatele bune care le-am putut face timp de un an în luna martie și o numim noi, luna faptelor bune. Anul acesta suntem la a treia ediție, când încercăm să devenim puțin mai buni”.
„Am discutat foarte mult ce înseamnă să fii ecologist, cum să ai grijă de natură și care sunt cauzele nerespectării regulilor de comportare în mediu ambiant”.
Și pentru a mai adăuga câteva pagini în cartea faptelor bune, cei mai harnici s-au mobilizat din nou, pentru a amenaja curtea grădiniței.
Consilierul municipal, Svetlana Cudreașova, a rămas impresionată de activitatea copiilor și educatorilor de aici.
„Fapta bună ne face și pe noi mai buni. Ceea ce face doamna Livia este un gest binevenit, să învețe copii să fie mai buni, mai receptivi, să acorde o mână de ajutor așa cum pot ei la această vârstă fragedă”.
Faptele bune ale copiilor și educatorilor nu se limitează însă la amenajarea spațiilor publice. Aceștia se pot mândri și de susținerea acordată unor bătrâni din Bălți.
„Cadrele didactice a instituției, împreună cu copiii, am mers la șase bătrîni din municipiu. Le-am dus ce am putut și s-au bucurat foarte mult”.
Ziua faptelor bune s-a încheiat cu un concert, în cadrul căruia a fost abordată aceiași temă, importanța faptelor bune.
Comentariile sunt închise