Cristian Rizea se vrea primar de Bălți. Acesta a depus actele pentru înregistrare în cursa electorală

După eșecul de la parlamentarele din 11 Iulie curent, fostul deputat român, Cristian Rizea vrea să pună mâna pe primăria din Bălți. Astăzi, 18 octombrie acesta a depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală. Cristian Rizea, condamnat definitiv în România pentru trafic de influență va candida pentru fotoliul de edil din partea Partidului Politic ,,Noi”.

,,Fiți alături de mine, alături de Vladimir Dachi, căruia îi mulțumesc mult pentru susținere și alături de partidul politic ,,NOI”. Vă asigur și vă jur cu inima pe inimă că noi nu vă vom dezamăgi”. – spune noul candidat într-un filmuleț pe Facebook.

În preajma alegerilor parlamentare din iulie  2021, Cristian Rizea a fost exclus de către membrii CEC de pe listele PP,,NOI”, care s-a înscris în cursa electorală. Motivul invocat de CEC este faptul, că Cristian Rizea nu este cetățean al R.Moldova.

Cristian Rizea este un fost deputat român condamnat definitiv în statul vecin la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Până la anunțarea sentinței, Rizea a reușit să fugă în R. Moldova, unde se află de 2 ani.

Liderul PSRM ia retras cetățenia moldovenească pe care o deținea Rizea. Pe motiv că ar fi obținut cetățenia R.Moldova, Rizea a fost reținut. În luna mai al acestui an însă, acesta a fost eliberat, deoarece a expirat termenul de zile în care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture