Situația la frontieră: Timp de 24 de ore au fost înregistrate peste 23.000 traversări. Care au fost încălcările depistate

Din numărul total de traversări s-au înregistrat 13 393 treceri la frontiera moldo-română și 4 970 treceri la frontiera cu Ucraina iar 5 474 treceri aeriene. 

Timp de  24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit  23 837 traversări. Un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova acesta fiind de 12 294 traversări. Astfel, din numărul total s-au înregistrat 13 393 treceri la frontiera moldo-română și 4 970 treceri la frontiera cu Ucraina și 5 474 treceri aeriene. 

Menționăm faptul că cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 5 911 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 474 traversări persoane;
PTF Sculeni – 3 463 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 1 649 traversări persoane;
PTF Palanca  – 1 415 traversări persoane.

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost înregistrate 7 260 treceri, dintre care 5 263 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 1 997  treceri la hotar cu Ucraina.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– circa șapte persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– trei din încălcări au fost privind folosirea vinietei și exploatarea vehiculelor;
– două persoane au fost identificate cu consemn național;
– alte șase acte falsificate identificate la controlul de frontieră;
– iar circa 32 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, pvreenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Polițiștii de frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în deosebi la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.
 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe