Cum a decurs sărbătoarea Botezului Domnului la Bălți

65

Duminică, 19 ianuarie, la Bălți, a fost sărbătorită una dintre marile sărbători ortodoxe – Bobotează. Și deoarece, iarna e mult  prea călduroasă, locurile de scufundare în lacuri au fost echipate cu poduri. Apa a fost sfințită înainte ca zeci de oamenii să se scufunde. Scăldatul de bobotează a fost urmărit de un corespondent de la BTV.

Locuitorii au venit să se cufunde cu întreaga lor familie, cu rude și prieteni. Potrivit lor, scufundarea in apele sfinte simbolizează curățarea sufletului și a trupului. Conform tradiției, este necesar să te scufunzi de 3 ori. Fiecare scufundare, ar trebui să fie urmată de semnul crucii și rugăciuni   pentur tine și cei dragi.

Timp de mulți ani, un grup de oamenii care promovează un stil de viață sănătos participă la scăldat de botez. Anatolii Korneiciuc, avînd 20 de ani de experiență  a împărtășit secretele scăldatuluilui de iarnă corespondentul  BTV.

Anatolii Korneiciuc a oferit sfaturi celor care vor să practice „scăldatul de iarnă” și să ducă un stil de viață sănătos. Este necesar să respectați anumite reguli și să practicați în mod constant procedurile cu  apă.

Polițiști, salvatori și medici au fost prezenți în locurile unde   avut loc scăldatul de botez. După scufundări, toată lumea a fost servită cu un ceai fierbinte.

Как в Бельцах проходили крещенские купания

Как в Бельцах проходили крещенские купания

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 20. Januar 2020

Cmentariile sunt închise