Tatăl băiatului, omorât la Elizaveta, a protestat culcat pe asfalt

104

După ce tânărul împușcat mortal de un carabinier  la Elizaveta a fost înmormîntat, rudele și prietenii decedatului au ieșit să protesteze pe traseul Bălți- Florești. Aceștia au cerut pedeapsă echitabilă pentru vinovați și prevenirea nelegiuirilor la aplicarea legii. Oamenii s-au adunat la 8 dimineața și au cerut prezența procurorului, deoarece consideră că poliția întârzie ancheta și î-l acoperă pe criminal.

Tatăl băiatului omorât la Elizaveta a protestat culcat pe asfalt

Tatăl băiatului, omorât la Elizaveta, a protestat culcat pe asfalt

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 17. Januar 2020

Protestatarii au fost indignați de comportamentul pe care l-au avut oamenii legii. În opinia lor polițiștii nu fac nimic pentru a elucida acest caz. Locuitorii satului mai spun că astfel de cazuri au mai avut loc  în Elizaveta.

După ce au protestat câteva ore, și reprezentanții procuraturii nu au mai venit, protestatrii au blocat traseul Bălți- Florești, motivând că poliția nu dispune de informații veridice și nu a interogat martorii tragediei. Ca urmare a avut loc o altercatie cu oamenii legii, iar rudele tânărului decedat  s-au culcat pe drum. Iar agenții de ordine au încercat să-i împiedice. Tatăl lui Simion Botnari a reușit și s-a culcat totuși pe drum.

Ajunsi la locul protestului, angajații procuraturii au ascultat toate intrebarile si cerintele protestatarilor. Rudelor și prietenilor decedatului li s-a promis o anchetă corectă și o investigație detaliată, în urma cărora vinovații vor fi pedepsiți, indiferent de funcții și poziții in societate.

Amintim că, în seara zilei de 13 ianuarie, un angajat al Inspectoratului General de Carabinierii a împușcat un tânăr în vârstă de 23 de ani, locuitor al satului Elizaveta. Potrivit celei mai vehiculate versiuni, bărbatul a tras din armă pentru a-și apăra fratele și nepotul, care erau în conflict  cu un grup de tineri. Martorii oculari susțin că, după ce l-a împușcat pe tânăr, polițistul a continuat să-i amenințe prietenii cu arma și le-a interzis să-l ajute. La fel, a aplicat și un spray cu gaz împotriva lor. A fost deschis un dosar penal. În acest moment, bărbatul este plasat în arest preventiv pe  30 de zile.

Cmentariile sunt închise