Cum activează Maternitate din Bălți pe timp de carantină

În timp de pandemie, sunt luate măsuri radicale și în centrul perinatologic din Bălți. Pentru siguranța nou-născuților, care vin pe lume în această perioadă, dificilă pentru omenire, gravidele cu suspecții la coronavirus sunt transferate la instituțiile medicale din capitală, sau sunt plasate în izolatoare speciale.

În maternitatea de la Bălți a fost introdus un regim de carantină. Asistarea la naștere a soțului și vizitele pacienților au fost interzise temporar și se efectuează o dezinfecatre sporită. Carolina Frumusachi, medicul șef al centrului perinatologic, a declarat pentru BTV și despre alte măsuri pe care medicii le iau pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

În Bălți, care prezintă simptome similare unei infecții cu coronavirus, va fi dusă imediat în centrul perinatal din Chișinău. Dacă nu există timp pentru asta, adică va fi nevoie urgentă de spitalizare a pacientului, au fost pregătite izolatoare speciale în maternitatea Bălți.

Gravidele aflate în travaliu care au răceală sezonieră sau Infecții respitaroii acute sunt, de asemenea, trimise în secția de izolare. Camerele pentru o persoană, care au fost contra plată anterior, sunt transformate temporar în secții de izolare.

Zilnic de la 5 la 15 nou-născuți vin pe lume la maternitatea Bălți.

Как в условиях карантина работает бельцкий роддом

Как в условиях карантина работает бельцкий роддом

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 20. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture