Cum să nu ne panicăm din cauza coronavirusului: „Nu dați crezare zvonurilor!”

Atacul de panică din punct de vedere psihologic poate fi cauzat de  așa numita „infecție emoțională”. Puțini oameni se gândesc la asta, dar emoțiile sunt contagioase. Dacă te afli lângă o persoană neliniștită, atunci treptat începi să trăiești aceleași sentimente. Când emoțiile negative apar la multe persoane din jurul tău este dificil să nu cedezi la „infecție”.

Potrivit psihologului, Lica Jicrivețcaia, ceea ce se întâmplă acum în societate poate fi descris prin două cuvinte – zvonistică și panică. Este un fel de „joc” social, în care treptat, se implică tot mai mulți oameni.

Sarcina fiecăruia dintre noi este de a limita informațiile pe care le primim. Trebuie să le evităm. Este important să înțelegem, că starea de anxietate permanentă  generează o dorință puternică de a acționa: de exemplu trebuie să mergeți și să cumpărați zahăr cu rezervă, și atunci senzatia de panica va scădea. Astfel de personae, care trăiesc stări de neliniște,o folosesc pentru a controla situația.

Specialistul explică că nu situația creată decide, ci viziunea noastră asupra acesteia. Trebuie să accentuăm avantajele din limitări. În opinia ei, acum există o mare oportunitate de a petrece timpul cu cei dragi.

Psihologii menționează că epidemia de isterie este mai gravă, decît infecția cu coronavirus.  Dincolo de problema reală ridicată de infecția cu coronavirus, faptul ca veștile circulă extrem de repede, că informații false se propagă ca focul,  și fac înconjurul planetei în câteva ore,  ridică spaima generată de COVID 19 în rang de isterie planetară.

Как не паниковать из-за коронавируса: «Не верьте слухам!»

Как не паниковать из-за коронавируса: «Не верьте слухам!»

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 1. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture