Cum se lansează corect focul de artificii?

0

Focurile de artificii de Anul Nou au devenit un eveniment tradițional în mai multe țări, precum și în Moldova. Astăzi, produsele pirotehnice și artificiile sunt comercializate doar în magazinele specializate. Acestea dețin certificatele, documentele necesare și instucțiunile de folosire. Aceste articole pot fi procurate doar de persoanele care au vîrsta de peste 18 ani.

Dacă bate vântul, specialiștii vă îndeamnă să nu folosiți articolele pirotehnice. Acestea vor fi lansate la o distanță de 50 de metri de clădire, iar oamenii se vor apropia nu mai mult de 10-20 metri de la artificii. Pentru a lansa focurile, alegeți o zonă deschisă. De exemplu o curte, piață sau câmp. După ce ați ales locul potrivit, asigurați-vă că în raza de 100 de metri nu există obiecte care s-ar putea aprinde. Artificiile vor fi fixate bine cu ajutorul unor pietre sau cărămizi.

În ajunul sărbătorilor de Revelion, Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor de siguranță în utilizarea obiectelor pirotehnice. În caz de situații excepționale, sunați la numărul unic de urgență 112. La începutul acestui an, în mediul online a fost lansată o petiție pentru stoparea folosirii focurilor de artificii. Autorii documentului susțin că focurile de artificii au mai multe efecte negative atât asupra climei cât și asupra sănătății animalelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture