Cum sunt respectate măsurile anti-Covid. Microbuzele interurbane verificate la Bălți

Transportul interurban de pasageri din Bălți, a fost verificat în privința respectării măsurilor de siguranță pe timp de pandemie. Potrivit ministerului sănătății, situația prin infecția de Coronavirus în țară,  s-a agravat. Din cauza riscului înalt de a contracta infecția în transportul public, acesta este supus în mod regulat verificărilor: șoferii și pasagerii sunt obligați să poarte măști de protecție, la fel este obligatorie prezența dezinfectanților. Poliția atrage atenția și la numărul de pasageri, a declarat Dmitri Prohnițchi, secretar de presă al agenției naționale Transport Auto.

Șoferii s-au obișnuit deja cu măsurile sanitare și încearcă să le neglijeze. Unii dintre ei chiar oferă echipament de protecție pasagerilor uituci. Astfel de cazuri nu sunt o raritate. Inspectorii verifică și cum sunt prelucrate saloanele: dezinfectarea este obligatorie și trebuie efectuată regulat.

Scopul verificărilor,  nu este de a sancționa, ci de a atrage atenția asupra posibilelor încălcări și de a organiza corect circulația ulterioară a transportului.

Șoferii recunosc că așteaptă cu nerăbdare livrarea în Moldova a vaccinului, împotriva coronavirusului. Majoritatea cred că imunizarea va influența situația epidemiologică din țară și va reduce rata incidenței. Situația se va ameliora, iar autoritățile vor elimina treptat restricțiile.

Potrivit anuțului din  ianuarie a Ministerului Sănătății, la mijlocul lunii februarie urma ca în Moldova să fie livrat primul lot de vaccin împotriva coronavirusului. Însă până la moment țara noastră nu a recepționat preparatul.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture