Dacă Marina Tauber nu vine la dezbateri, venim noi cu întrebările la ea

0

Pentru că Marina Tauber, candidata partilui ,,Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți nu ne-a onorat cu prezența la dezbateri, am decis să-i acordăm întrebările pregătite în alt mod. Am mers la o întâlnire cu locuitorii unor blocuri de locuit din strada Kiev din Bălți. Întrebată de ce nu vine la desbaterile, organizate de postul nostru de televiziune, Tauber a menționat că preferă să se întâlnească cu oamenii față în față.

,,- De ce nu veniți la dezbaterile electorale organizate de BTV?

– Pentru că am multe întâlniri cu oamenii.

– Și seara?

– Da, și seara. Mă întîlnesc cu oamenii, merg prin curți, chiar dacă este întuneric. Pentru mine este o prioritate să discut cu oamenii. Prind dialog aflu despre problemele orașului, nu din auzite.”

 În programul său electoral, Tauber promite înființarea unei întreprinderi municipale pentru construția drumurilor, deși în Bălți există o astfel de întreprindere. Scopul creării acestei întreprinderi ar fi de a evita intermediarii, care câștigă licitațiile privind reparația drumurilor, iar banii din buget să ajungă la  această întreprindere. Am întrebat candidatul, cum va reuși să-și îndeplinească promisiunea. Dacă toate licitațiile privind lucrările de reparații, au loc prin programul guvernamental M-tender, care alege compania responsabilă de lucrări.

 

,, –  Tot ce ține de funcționarea sistemelor, totul va fi transparent și în interesul oamenilor și al orașului.

– Iar în privința licitațiilor?

– Nu trebuie nici o firmă să câștige, de toate se va ocupa însăși municipiul.

 Cât ține de reconstrucția și punerea în funcțiune a aeroportului Bălți, candidatei Partidului ,,Șor” pentru funcția de primar al municipiului ia venit mai greu să ne ofere mai multe detalii.

 

,,- La ziua de astăzi, din informația pe care o avem noi, din punct de vedere tehnic, acest lucru îl putem face. De aceea vor realiza această promisiune.

-În calea pistei de decolare este un sat. Cum veți proceda?

-La toate aceste întrebări, eu voi putea răspunde, după ce noi vom efectua o expertiză mult mai detaliată. Clar că vom face totul în interesul cetățenilor.

Potrivit unor calcule efectuate de Oleg Tofilat în anul 2014, aeroportul din Bălți ar avea nevoie de investiții de circa 50 de milioane de euro. La moment nu se cunoaște cum ar putea face față acestei sume, municipiul Bălți sau de unde ar atrage aceste resurse, partidul ,,Șor”.

Pentru funcția de primar al orașului Bălți au fost înregistrați următorii candidați:

 • Boris Marcoci, candidatul PP ,,Acțiune și Solidaritate”;
 • Ion Straciuc, candidatul PP ,,Acasă Construim Europa”;
 • Maxim Burduja, candidat susținut de PP ,,Partidul Unității Naționale”;
 • Nicolai Grigori;in, candidat independent;
 • Alexandr Nesterovschi, candidatul Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
 • Ivan Tulburi, candidatul PP ,,Partidului Liberal”;
 • Nicolae Chiriliciuc, candidatul Partidului,,Patrioții Moldovei”;
 • Fiodor Ghelici, candidatul PP ,,Partidul Oamenilor Muncii”;
 • Marina Tauber, candidata PP ,,Partidul Șor” ;
 • Vladimir Dachi, candidatul PP ,,Noi”;
 • Daria Fiodorova, candidata Partidului Politic Moldovenesc ,,Ai noștri”.

 

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture