Tone de rodii cu pesticide, la un pas de a ajunge pe piața internă din Moldova

ANSA va distruge loturile

0

Rodii cu pestricide urmau să ajungă pe piața internă din Republica Moldvoa. Astfel ca urmare a implementării controalelor la posturile de inspecţie la frontieră, ANSA a identificat loturi de rodii provenite din Republica Turcă cu limite maxime admisibile de reziduuri de pesticide depăşite şi anume „Acetamiprid”.

În comunicatul emis de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, se arată că  operatorilor economici responsabili de importul loturilor de rodii neconforme li s-au întocmit procese verbale cu privire la contravenţie şi interdicţia de plasare piaţă a produselor alimentare neconforme, urmând a fi nimicite în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Menționăm faptul că în scopul protejării sănătăţii publice şi în vederea verificării inofesivităţii loturilor importate, ANSA a dispus intensificarea controalelor la posturile de inspecţie la frontieră cu prelevări de probe pentru verficarea respectării limitelor maxime admisibile ale reziduurilor de pesticide în toate loturile de rodii cu provinienţă din Republica Turcă.

Foto: Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture