Mandat de arest în privința lui Veaceslav Platon

Procuratura generală informează că Platon a refuzat să se prezinte în fața organului de urmărire penală.

0
Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana au eliberat mandat de arestare în privința lui Platon Veacealav, pe un termen de 30 zile. Decizia a fost luată în după amiaza zilei de 11 noiembrie la solicitarea procurorilor. Mai mult ca atât conform comunicatului emis de Procuratura generală,  Platon a refuzat să se prezinte în fața organului de urmărire penală.
Procuratura vine cu precizii și amintește că Platon Veaceslav are calitate de învinuit, pe o cauza penală care se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție, pornită pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de preluare a controlului asupra instituției financiare BC „Moldova-Agroindbank” SA și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat.
„Procurorii l-au citat pe Platon Veaceslav pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite generic „Laundromat”, în contextul executării cererii de asistență juridică internațională în materie penală, formulată la 06.09.2021, de către autoritățile competente ale Federației Ruse.
Prin urmare, Platon Veaceslav a fost citat pentru aducerea la cunoștință a ordonanței de punere sub învinuire din 20.05.2021, emisă de reprezentantul organului de urmărire penală al Departamentului de anchetă al Ministerului de Interne al Federației Ruse.
Potrivit învinuirii formulate de către autoritățile Federației Ruse, lui Platon Veaceslav i se incriminează (Efectuarea operațiunilor valutare privind transferurile mijloacelor bănești în valută străină din Federația Rusă pe conturile companiilor nerezidente, cu folosirea documentelor oficiale false, în proporții deosebit de mari, de către organizație criminală)”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Generală a R. Moldova.
Amintim că pe 18 iulie, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova. Mai târziu, în presă au apărut informații că Platon  ar urma să solicite azi politic în Marea Britanie.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture