DE BOBOTEAZĂ… LA SCĂLDAT !

S-au scăldat în apă rece ca gheața pentru a scăpa de păcate. Zeci de bălțeni, și-au lăsat hainele groase de iarnă și s-au scufundat de Bobobtează într-un lac din Bălți. Tradiție care potrivit lor este păstrată din moși strămoși.

La procesul de curățire a trupului dar și a sufletului au participat și reprezentanți ai bisericii. Parohul Serghei, spune că scăldatul în apa rece întărește credința oamenilor în Dumnezeu.

În primul rând, credință dacă o are omul, lui nici nu-i este frig și dacă are credință uită de toate, și îi dă multă sănătate sufletească și trupească.

Deși, mercului din termometre era sub zero grade, enoriașii s-au băgat în apă fără frică. Conform tradiției ei vor fi sănătoși tot anul, dacă se scaldă de Bobotează.

Alături de bărbați în lac s-au scufundat și unele femei curajoase.

Salvatorii atenționează, că bălțenii care vor să iasă la scăldat pe gerul Bobotezei, trebuie să renunțe la băuturile alcoolice.

Cel mai important e să fie treaz, dacă omul niciodată nu s-a băgat în apa rece, e de dorit ca cineva să fie alături, un pic să ne încălzim să fugim și ne ascufundăm și un ceai fierbinte.

Botezul Domnului Isus Hristos încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.

REPORTER : Irina BAXAN
IMAGINI : Corneliu VIERU

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture