De Ziua Victoriei, veteranii din Bălți vor primi câte 10 mii de lei

Veteranii, celui de-al Doilea Război Mondial din Bălți și în acest an vor primi ajutoare bănești în valoare de 10 mii de lei. Decizia a fost luată miercuri, 6 mai la ședința consiliului municipal. Banii vor fi alocați din fondul de rezervă al primăriei. De aceste sume vor beneficia 17 persoane.

Alte 27 de persoane asimilate participanţilor la război, adică prizonieri ai lagărelor,  persoanele antrenate de organele puterii locale la strîngerea muniţiilor şi a tehnicii militare  vor primi 5.000 de lei. Soțiile celor, care nu s-au mai întors din acele lupte vor primi 2500 de lei. La ziua de azi la Bălți, sunt doar 17 veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial și 23 de persoane asimilate acestora.

Din cauza pandemiei de coronavirus comemorarea victimelor celui de-al Doilea Război Mondial va avea loc într-un regime special. Administrația locală a pregătit o serie de evenimente pentru bălțeni, care vor fi transmite online, prin intermediul postului de televiziune local, BTV.

De asemenea depunerea de flori la monumentele dedicate ostașilor sovietici căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial va fi în grupuri mici de cel mult trei persoane, doar că participanții sunt obligați să poarte mănuși și măști de protecție.  Și autoritățile locale vor depune flori la monumentele memoriale ale orașului. Menționăm că, la data de 9 mai, polițiștii și carabinierii vor monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități.

Ко Дню Победы ветеранам в Бельцах вручат по 10 тысяч леев

Ко Дню Победы ветеранам в Бельцах вручат по 10 тысяч леев

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 7. Mai 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe